середу, 7 листопада 2012 р.

Новини

Перегляд літератури «Жюль Верн – письменник-фантаст» (до 185-річчя від дня народження) 

   У бібліотеці-філії с. Тур’я-Пасіка з учнями 7-8 класів було проведено перегляд літератури «Жюль Верн – письменник-фантаст» (до 185-річчя від дня народження ).
   Під час перегляду літератури бібліотекар познайомила присутніх з автобіографією письменника та ознайомила з його книгами, які високо цінуються до сьогоднішнього дня.
   Жюль Верн народився у Франції (місто Нант) 8 лютого 1828 року. Батько майбутнього письменника займався адвокатською практикою. Син вирішив піти по стопах батька, тому відправився в Париж, щоб отримати юридичну освіту.
   В цей час дядько Ж. Верна поступово почав вводити племінника в літературні кола Парижа, де хлопець спілкувався, зокрема, з Дюма і Гюго. Вже незабаром Жюль написав свій перший твір — одноактну п'єсу «Зламана Солома».
   Коли Жюлю Верну виповнилося 22 роки, в Парижі поставили спектакль за його твором.
   24 березня 1905 року Жюль Верн помер. За своє життя він написав понад 100 творів, які високо цінуються до сьогоднішнього дня: "Незвичайні подорожі", "П'ять тижнів на повітряній кулі", "Подорож до центра Землі", "Подорож і пригоди капітана Гаттера-са", "Таємничий острів", "Діти капітана Гранта", "Двадцять тисяч льє під водою", "Навколо світу за 80 днів", "Робур-завойовник".
   За тиражами й кількістю перекладів він і нині – один із найулюбленіших популярних письменників. Його читають скрізь, куди проникає друковане слово. У різних країнах з'являються все нові й нові видання творів Жюля Верна, п'єси, фільми, цілі серіали за сюжетами "Незвичайних подорожей".



Регіональний форум у м. Хмельницький 

   Завідувачка бібліотеки-філії с. Тур’я-Пасіка приймала участь у регіональному форумі у м. Хмельницький «Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості». Під час заходу бібліотекар ознайомилася з успішними моделями співпраці НУО та бібліотек, дізналася більше про діяльність потужних громадських організацій.




«СНІД - невидиме зло»

   Круглий стіл під такою назвою проведено в бібліотеці-філії с. Тур’я-Пасіка з групою юнацтво. Для проведення круглого столу були запрошені Кецук Іванна Миколаївна , головний лікар загальною практики і медицини в с. Тур’я-Пасіка та Ревіляк Марія Гаврилівна, фахівець із соціальної роботи по Тур’я-Пасіцькій сільській раді.


В бібліотеці 2.11 2012р. для користувачів оформлено виставку однієї книги Юрія Михайловича Стегури «Чиста правда»

   Бібліотекар знайомить учнів 6-7 кл. з книгою «Чиста правда», та кротким змістом.
   Стегура народився в с.Т.-Пасіці, і будучи на пенсії написав книгу . В книзі відображені щирі й пронизані ліризмом оповіді автора , про найрізноманітніші житейські ситуації, про прекрасний світ дитинства, по чарівну красу природи Турянської долини, емоційно –чуттєві юнацькі придебеньки, серйозні службові будні.



Немає коментарів:

Дописати коментар