середу, 7 листопада 2012 р.

Інтернет-центр

На допомогу виборцям

Для того, щоб виборчий процес та парламентські вибори 2012 року були демократичними, чесними та прозорими, кожному громадянину-виборцю необхідно добре володіти інформацією про виборче законодавство. Сприяти поширенню такої інформації серед населення покликаний проект « Громадська взаємодія», що реалізовується БФ «Центр громадських ініціатив» (м.Перечин, вул.. Жовтнева,20) у співпраці з Перечинською центральною районною бібліотекою за фінансової підтримки Фонду Східна Європа.
У рамках цього проекту консультантом інформаційного пункту Перечинської ЦРБ Магада В. О., бібліотечними працівниками та волонтерами у бібліотеці-філії с. Тур’я-Пасіка проведено виборчі вечорниці «Відверта розмова про вибори»
Учасниками заходу були особи похилого віку, представники сільської ради, вчителі. Присутніх було поінформовано про вибори-2012, про кандидатів у депутати по виборчому округу № 70, про виборчий список партій та зміни, які внесені відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України». Для учасників заходу було організовано солодкий стіл з тістечками, фруктами, кавою та чаєм.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Бібліотека в Мережі ПДГ

У бібліотеці-філії с. Туря-Пасіка  створено Пункт доступу громадян до інформації органів державної влади, і бібліотека входить до Мережі  ПДГ.

Мережа ПДГ почала створюватися за проектом Української бібліотечної асоціації у межах грантової діяльності з Програмою сприяння Парламенту України ІІ (ПСП ІІ) з червня 2009 року.

Пункт доступу громадян у бібліотеці – це спеціально облаштоване комп’ютерне місце з підключенням до Інтернету, де користувачі можуть самостійно або за допомогою бібліотекаря отримати доступ до інформації органів влади будь-якого рівня. У ПДГ користувачі бібліотеки можуть познайомитися з  інструкціями-порадами щодо здійснення пошуку інформації, навігаційними ресурсами, бібліографічними списками, рекламними буклетами УБА, виданими за проектом ПДГ. А також можуть переглянути виставку-перегляд видань ПСП ІІ, що їх бібліотека систематично отримує поштою. Надається доступ до повнотекстових матеріалів, що їх ПСП надсилає до бібліотеки засобами електронного зв’язку.

Це інформаційний центр, який відкритий у бібліотеці  для надання доступу населенню громади с. Т.-Пасіки до інформації органів державної влади.

У рамках Програми сприяння Парламенту  (ПСП) та Проекту «Україна: верховенство права»  бібліотека отримує  електронну розсилку по різним питанням правової тематики, а також поштою отримує брошури, буклети, різноманітного роду офіційну інформацію.

Бібліотека інформує:

про надходження в електронному вигляді таких видань:

–«Вісник громадських рад», підготовлений Секретаріатом Кабінету Міністрів України за сприяння Програми сприяння Парламенту;

–Інформаційний бюлетень програми «Бібліоміст» – «Бібліоновини» за червень, липень, серпень.

  –Інформаційно-аналітичні бюлетені, випуски видань Фонду Президентів України Національної бібліотеки України ім. Вернадського:

Ø «Науково-інформаційні ресурси про президентів та інститут президентства»

Ø «Україна у відгуках зарубіжної преси»

Ø «Інститут президентства в системі сучасних міжнародних відносин

Немає коментарів:

Дописати коментар